Η περιοχή μας σε φωτογραφίες του 1896

Φωτογραφίες από το Ναύπλιο, το Άργος, τις Μυκήνες, την Τίρυνθα και την Επίδαυρο

Η Wilhelmina von Hallwyl ήταν μια Σουηδέζα αριστοκράτισσα και συλλέκτρια, γνωστή για τα ταξίδια της στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, μαζί με τον σύζυγό της, Walther von Hallwyl.

Η Ida Uhse ήταν μια σημαντική προσωπικότητα που υπηρέτησε ως ταξιδιωτική σύντροφος της Βιλελμίνης φον Χάλβιλ κατά τη διάρκεια των εκτενών ταξιδιών τους.

Πραγματοποίησαν περισσότερα από 60 ταξίδια στο εξωτερικό, μερικά από τα οποία περιλάμβαναν επισκέψεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Οι φωτογραφίες που τράβηξε η Wilhelmina καθώς τα λεπτομερή ταξιδιωτικά ημερολόγια της Ida Uhse, παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την εποχή και τη χώρα, με μοναδική ματιά εξερεύνησης, σε μια εποχή που έχει περάσει.

Ναύπλιο, Άργος, Μυκήνες, Τίρυνθα, Επίδαυρος, Πάτρα, Κόρινθος, Τρίπολη, Ολυμπία, Σπάρτη ήταν μερικές από τις περιοχές που επισκέφθηκαν στην Πελοπόννησο.

 

 

Στο Ναύπλιο έφθασαν στις 14 Απριλίου 1896, αλλά δυστυχώς το ημερολόγιο της Ida Uhse για την περιοχή μας δεν περιλαμβάνει αρκετές πληροφορίες, πιθανόν λόγω της ελονοσίας που την ταλαιπωρούσε.

Ναύπλιο 14 Απριλίου 1896

Στην Ολυμπία, είχα μολυνθεί από τον πυρετό του βάλτου, την ελονοσία.

Είχα ένα ισχυρό πονοκέφαλο και ήθελα να ξαπλώσω για να κοιμηθώ.

Στο Ναύπλιο έγινα καλά για πολύ καιρό, κάπως καλύτερα, αλλά μάλλον θα ξαναγίνω καλά, ιδίως τώρα, που μια σοβαρή λοίμωξη του λαιμού με Γλάρους θα βοηθήσει, ελπίζω, αλλά με πολλά χάπια κινίνης, θα γίνω πάλι καλά. Αυτό είναι το μόνο φάρμακο για την ασθένεια.

Το Ναύπλιο είναι μια παλιά πόλη όπως όλες οι άλλες μικρές πόλεις.

Από εδώ κάνουμε εκδρομές και βρίσκουμε παντού ποτάμια.

Τώρα αρρωσταίνω όλο και περισσότερο και πρέπει να μείνω στο κρεβάτι για 14 ημέρες.

 

15 Απριλίου, Τίρυνθα, Άργος, Ηραίο και Μύκηνες.

16 Απριλίου, Ιερό με το ναό του Ασκληπιού και το παρακείμενο στρογγυλό κτίριο της Θόλου, και το Μουσείο, όπου είδαμε διαφωτιστικές επιγραφές. 

20 Απριλίου, Επιστροφή στο Ναύπλιο

Αθήνα 21 Απριλίου

 

Πηγή

Hallwyl Museum