Φωτογραφίες από την περιοχή μας το 1935.
Φωτογράφος ο Πωλ Σουλτς (Paul Schulze), ποιός ήταν;
Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί αρκετές φωτογραφίες από την περιοχή μας, με φωτογράφο τον Γερμανό Paul Schulz. Ποιός ήταν όμως;
Ο μόνος Paul Schulz που βρέθηκε να έχει έρθει στην Ελλάδα την περιόδο 1934- 1935 και να έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα ήταν ένας Γερμανός πρώην στρατιωτικός.
Ο Πωλ Σουλτς (5 Φεβρουαρίου 1898 – 31 Αυγούστου 1963) ήταν Γερμανός στρατιωτικός και στέλεχος του Ναζιστικού Κόμματος , ίσως περισσότερο γνωστός ως ηγέτης του Μαύρου Ράιχσβερ τη δεκαετία του 1920. Συμμετείχε στο πραξικόπημα του Kapp Putsch εναντίον της Γερμανικής Εθνικής κυβέρνησης και απολύθηκε από το στρατό.
Συμμετέχει σε μία παραστρατιωτική οργάνωση και αποκτά ιδιωτικό συμβόλαιο με το Γερμανικό υπουργείο Άμυνας και του ανατίθεται συμβουλευτικός ρόλος για την παροχή πρόσθετων αποθεμάτων ανθρώπινου δυναμικού για το υπουργείο Άμυνας.
Το 1923 συμμετέχει στο πραξικόπημα του Κούστριν. Συμμετέχει στην « Οργάνωσης Feme » που είχε κατηγορηθεί για πολλές δολοφονίες με πολιτικά κίνητρα.
Το 1930 εντάσσεται στο Ναζιστικό Κόμμα και διορίζεται στο Τμήμα Οργάνωσης. Το καλοκαίρι του 1932 ο Σούλτς ξεκίνησε μια σειρά από οργανωτικές μεταρρυθμίσεις μαζί με τον Στράσερ , εσωκομματικό αντίπαλο του Χίτλερ στο κόμμα. Στη διάρκεια της Νύχτας των Μακριών Μαχαιριών, ο Στράσερ σκοτώθηκε μαζί με δεκάδες αντιπάλους του Χίτλερ. Ο Σουλτς συνελήφθη και οδηγήθηκε στην έδρα της Γκεστάπο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο δάσος Grunewald έξω από το Πότσνταμ, όπου πυροβολήθηκε στην πλάτη. Ο Σουλτς, σοβαρά τραυματισμένος, έπεσε στο έδαφος και προσποιήθηκε τον θάνατο. Όταν οι δολοφόνοι γύρισαν μακριά για να φέρουν έναν μουσαμά για να αφαιρέσουν το πτώμα, ο Σουλτς έφυγε στο δάσος και κατάφερε να διαφύγει. Τις επόμενες μέρες έμεινε με έναν φίλο που, ενεργώντας ως μεσάζων, έλαβε εγγύηση προστασίας από τον Χίτλερ με αντάλλαγμα να φύγει ο Σουλτς από τη Γερμανία. Ο Σουλτς έφυγε για την Ελβετία στις 20 Ιουλίου 1934 και έζησε εκεί ως επιχειρηματίας. Αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα το 1935 και το 1940 στη Βουδαπέστη . Μετά τον πόλεμο, ο Σουλτς επέστρεψε στη Δυτική Γερμανία . Δραστηριοποιήθηκε ως επιχειρηματίας και τελικά διηύθυνε ένα εργοστάσιο μηχανημάτων.